Колоездачният тим Alpecin-Fenix, който трябваше да участва в тазгодишната Обиколка на

...
Колоездачният тим Alpecin-Fenix, който трябваше да участва в тазгодишната Обиколка на
Коментари Харесай

Белгийци отказаха Обиколката на България за заради К-19

Колоездачният отбор Alpecin-Fenix, който трябваше да взе участие в тазгодишната Обиколка на България, се отдръпна от присъединяване няколко дни преди старта на надпреварата. Решението е взето тази заран, а повода е усложнената конюнктура и нараствания брой на нови случаи на COVID-19 в България.

Белгийският UCI ProTeam бе най-очакваният за колоездачните почитатели у нас, защото измежду шестимата му колоездачи в стартовия лист бяха двукратният етапен победител в Джиро д’Италия Саша Модоло и настоящият белгийски първенец Тим Мерлие.

“За страдание няма да можем да вземем присъединяване в Обиколката на България по рекомендация на нашия лекарски екип. В последните дни България е с код оранжево за белгийски жители, като пътешестване до страната се предлага единствено при неотложна работа. При вероятно наше завръщане има риск да бъдем сложени под карантина, което ще окаже необратим резултат върху представянето ни в идващите надпревари. Надяваме се да се забележим в бъдеще и съжаляваме, че не успяхме да се покажем пред българската аудитория ”, разгласи мениджърът на Alpecin-Fenix Йонас Де Вин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР